Praktijkinfo

Betaling en declareren

In mijn praktijk wordt niet-gecontracteerde zorg aan cliënten geleverd. Wij declareren de behandelingen dus rechtstreeks aan u, de client. In overleg met u kan dit bijv. maandelijks. Op de factuur staan de gedeclareerde kosten en deze dient door de client binnen 30 dagen na de datum van de factuur te zijn betaald. Zie ook ‘betalingsvoorwaarden’.

Vervolgens kunt u dan zelf de factuur indienen bij uw verzekeraar. Verzekeraars betalen bij een restitutieverzekering 100%, en bij een naturaverzekering tussen de 60 en 80% van het gemiddeld overeengekomen tarief. Kijk goed uw polis na aangezien verschillende verzekeringen geen restitutiepolis meer aanbieden

https://contractvrijepsycholoog.nl/vergoedingen-2024

Een afspraak afzeggen of No-Show

Indien u verhinderd bent om een afspraak na te komen, dient u dit ten minste 24 uur van tevoren te laten weten, per telefoon of e-mail. In geval van te laat afzeggen of niet op de afspraak komen (no-show), wordt ongeacht de reden van afmelding een deel (€ 50,-) van de gemiste behandeling bij u in rekening gebracht. Deze factuur moet u zelf betalen en kan niet bij de zorgverzekeraar ingediend worden.